Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Vizyon: ADIMIZDAKİ GÜÇLE HERZAMAN ÖNDE

Misyon: DÜRÜST, ÇALIŞKAN, ÜRETKEN, ÇEVREYE DUYARLI, GÖREV VE SORUMLULUKLARINI BİLEN VE UYGULAYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK

Başarılar: 1.Öğrencilerin Beden Eğitimi derslerini amacına uygun şekilde işleyebilmeleri ve boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri amacıyla okul bahçesindeki Futbol Sahasının zemini düzenlendi. Kale direkleri yaptırıldı.Voleybol filesi temin edildi.Oyun kurallarına uygun şekilde sahanın çizimi yapıldı. 2.Okul Bahçesindeki ağaçların sulanması için yapılan damlama sistemi yenilendi. 3.Özellikle okulumuza taşımalı olarak gelen öğrencilerin sabah derse giriş ve paydos saatleri arasında okul dışına çıkmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için; Okul Aile Birliği marifetiyle Okul Kantini açılarak öğretim yılı süresince hizmet vermektedir. 4.2/A ve 2/B Sınıfları, 3. sınıf, 4. sınıf, Fen ve Teknoloji Laboratuarına projeksiyon cihazları temin edildi. 5.Fen ve Teknoloji sınıfımıza HP renkli yazıcı temin edildi. 6.Okulumuzun alt kısmındaki yaklaşık 60 metrelik uzunluğunda 2.50 m yüksekliğinde ihata duvarı 2008 yılında tamamlandı ve üzerine tel örgü çekildi. Arkasındaki boş kısım belediyeden sağlanan toprakla dolduruldu 7.Okulumuza taşımalı olarak gelen öğrenci velilerini ve öğrencileri yaşadıkları yerlerde ziyaret edildi ve edilmeye devam edilecektir. 8- Anasınıfına belediyemizin yardımıyla dolaplar yapıldı.Yeni halı alındı (2010) 9- Anasınıfına taban tahtası yaptırıldı. Yeniden boyandı (2013) 10- Atatürk Büstü yapıldı. 11- Okul tabelası ve diğer bölümlerin levhaları yönetmeliğe göre değiştirildi. 12- Foseptik çukuru kaldırılarak atık sular kanalizasyona bağlandı. 13- Okulun iç ve dış cephesi boyandı. 14- Tuvalet binası boyandı. 15- “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında yapılan değerlendirmede okulumuz Beyaz Bayrağı almaya hak kazandı. 16- Fotokopi Makinesi alındı.

Saatler: 08.30- 15:00
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: SODES, Erasmus+, TÜBİTAK 4006

WEB - https://mutmakifersoyilkokulu.meb.k12.tr

Adres - KARŞIYAKA MAHALLESİ UYAR SOKAK NO 43 MUT/MERSİN

Yerleşim Yeri - Karşıyaka Mah. Uyar Sok. No:41 MUT-MERSİN

Adres - KARŞIYAKA MAHALLESİ UYAR SOKAK NO 43 MUT/MERSİN

Ulaşım özel araç servis

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Mut ilçe merkezinde yer almaktadır. Okulumuzun Mersin il merkezine uzaklığı ise 160 km´dir.